НОВИНИ

Военно-космическите сили на Русия (ВКС) са ликвидирали в Сирия 12 командири на „Джабхат Фатах ал-Шам“ (бившата „Джабхат ал-Нусра“/“Фронт ал-Нусра“), съобщи официалният представител на руското МО генерал-майор Игор Конашенков.

Действията на руските военни са довели и до „критичното“ състояние на лидера на терористите, Абу Мохамед ал-Джолани.

„За поразяване на дадената цел от състава на дежурните сили на руската авиация в Сирия бяха назначени самолети Су-34 и Су-35“, съобщава Конашенков, цитиран от ТАСС.

От руското МО съобщават още, че решението за нанасянето на въздушни удари е било взето след като е било получено потвърждение – по някоклко канала – че терористите са пристигнали на мястото на срещата и тя е започнала. Събирането на данни за местонахождението на лидера на терористите се е водело по многостепенна система за разузнаване.

По думите на Конашенков в следствие на ударите, Джолани е получил множество тежки (осколъчни) наранявания и е загубил едната си ръка.

Както съобщама МО – позовавайки се на независими източници – лидерът на „Джабхат Фатах ал-Шам“ се намира в „критично състояние“.

От МО са коментирали още че заедно с охраната – която е била от около 50 човека – са унищожени 12 полеви командира на организацията, като сред тях е и най-близкият помощник на Джолани – ръководетилят на службата за сигурност, Ахмад ал-Гизан. Над 10 други джихадисти са получили наранявания (от взривовете) – средна и тежка степен.

Конашенков е съобщил още, че мероприятията по унищожаване на терористи, съпричастни към нападението на наблюдателния пост на руската военна полиция на границата на зоната за деескалация Идлиб ще продължат.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас