НОВИНИ

Планова икономика, планова полиция … планов "европеизъм"

От 700 човека – бъдещи полицаи - записали се тази година в холандската Полицейска Академия, 25% са с не-западен бекграунд.

Според изявление на Петер Слот, ръководител по разнообразието в Националната полиция това е два пъти пвече спрямо 2015 г. Новата ситуация отговаря на целта, полицията да стане по-разнообразна етнически. Към момента само 7% от холандските полицаи са с имигрантски произход, според „Volkskrsnt“, за който е коментирал Слот. 

По думите му, полицията полага усилия в набирането на хора чрез социалните медии тази година – нап. работейки с добре познати не-западни „vloggers“ (видео блогове или видео лог-ове).

Полицията също така е назначила 17 лица за „набиране (на новобранци) по (признак) разнообразие“, чиято работа е да окуражават „колегите във всички подразделения самите те да набират“.

Слот е подчертал, че тези данни все още не са окончателни и през последните месеци на годината може още хора да се запишат – което респективно може да доведе до (лека) промяна в процента.

Полицейският Съюз „ACP“ се страхува, че това целево (целенасочено) набиране ще се отрази на качеството (както, вече доказано се случи с набора на жени в силите за специални операции на САЩ). Съюзът се позовава на скорошно изследване на “WODC“ (институт за изследвания) според което полицаите „не-западняци“ относително по-често са съпричастни (замесени) в сериозни нарушения свързани с интеграцията.

Слот, обаче е убеден, че увеличаването на „разнообразието“ няма да има негативно отгражение върху качеството (на работата).

„Има огромно увеличаване на качеството. Те донасят умения, които ни липсват, такива като тяхното познаване на езици, култури и общности“, коментира той за вестника.

Интересно, дали сред езиците, които те владеят е и холандския. И дано, познаването на „културите и общностите“ да не е като това на ангажираните в програмите за дерадикализация, които се оказаха – ако не ръководители – то замесени в скорошни терористични атаки.

Европа полудява: Възложили на терорист да се бори с радикализирането на мюсюлманите

Едно, обаче е сигурно с оглед на качеството – всеки не-холандец далеч „по-съвестно“ би „намлатил“ холандски протестиращи. Тук, гаранцията за качество е над 100%.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас