НОВИНИ

Председателят на Комитета по антитерористични санкции на ООН, съобщи че членовете на „Ислямска Държава“ (ИД) се опитват да напуснат Сирия и Ирак, прехвърлят финансови средства в други региони – в частност в Източна Азия.

„Чуждестранните бойци-терористи се опитват да напуснат Ирак и Сирия в качеството на репатрираниу преселници, създават нови заплахи за световната общност“, заяви Кайрат Умаров в сряда по време на съвещание на ръководителите на специални служби, органи за сигурност и правоохранителни органи на чуждестранните държави-партньори на ФСБ (Федералната служба за сигурност) на Русия в Краснодар, цитиран от ТАСС.

Позовавайки се на данни на мониторинговата група на Комитета на СС на ООН по санкции срещу ИД, той отбелязва че „тази организация се опитва да преведе финансови средства от Сирия и Ирак в други региони, за това, за да се подготвят за вероятно военно поражение в зоната на конфликта и продължат своята дейност в други части на света“.

Умаров е коментирал също така, че предизвиква безпокойство „излишното присъствие и потенциално усилване на свързаните с ИДИЛ (ИД) сили в Афганистан“, което създава сериозна заплаха за сигурността - както на самия Афганистан, така и на страните от региона, вкл. Централна Азия.

„Глобалната заплаха от страна на ИДИЛ (ИД) се промени, приемайки нови форми“, коментира още Умаров.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас