НОВИНИ

Регистрирани с псевдоними и единствено на базата на собствените им твърдения

Швейцарските власти са бяха принудени да признаят, че всъщност нямат никаква идея кои всъщност са много голяма част от лицата търсещи убежище.

Министърът на правосъдието Симонета Сомагура, разкрива, че 90% от всички търсещи убежище влизат в страната без каквито и да е документи за самоличност.

Броят на непълнолетните, търсещи убежище без документи е дори още по-висок 96% (всички знаем, че доста от т. нар. „деца-бежанци“ не само не са никакви „бежанци“, но и от доста години не са деца).

86% от тестваните наскоро „деца – бежанци“ в Швеция се оказаха възрастни

Самата Сомагура обяснява, че в периода от 1 януари 2006 г. до 31 декември 2016 г. общо 151 300 лица, търсещи убежище са регистрирани с псевдоними – тъй като много от тях са с различни имена - различни варианти на изписване на името на арабски език, от където може и да се получат грешки.

Самата министърка отхвърля възможността – „не може да си представи“ – че някои от тях умишлено дават лъжлива информация (правят лъжливи изявления) за самоличността си. (Не става ясно, дали това изявление е плод на истинска наивност или на прословутата "толерантност"ж- бел.ред.)

Липсата на документи означава, че служителите в имиграционните служби трябва да приемат на „честна дума“ това, което твърдят лицата, търсещи убежище.

От друга страна различните самоличности дават възможност на „недобросъвестните лица“ да поискат – и получат – многократни социални бонуси.

Въпреки, че швейцарските власти прилагат множество процедури в опит да установят и верифицират самоличността на търсещите убежище, през 2015 г. от 39 523 искания са успели да потвърдят самоличността на едва 4 091 човека, т.е. 10.35 %

През 2016 г. общият брой искания за убежище намалява на 27 207, но властите са успели да верифицират самоличността на едва 2 706 човека, т.е. малко по-малко от 10%.

Барбара Стейнман, която е политик от „SVP“ (Швейцарската Народна Партия) поискала даните пита, как правителството може да оправдае даването на статут на тези лица, чиито истории не биха могли да бъдат потвърдени. Отговор от Сомагура на въпроса все още няма.

За никого не е тайна, че вече дори „търсещите убежище“ не си дават труда да се представят като „сирийски бежанци“ – влизащите през Италия сирийци са едва 1.4% от всички, а потокът „бежанци“ – вече политически коректно представяни като „мигранти“ – непрекъснато расте.

По информация на швейцарски медии.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас