НОВИНИ

ЕС ще даде на Сърбия 4 млн. евро за оказване помощ на намиращите се в западнат ни съседка бежанци и търсещи убежище, съобщи ЕК.

„ЕК днес обяви за допълнителни 4 милиона евро в качеството на хуманитарна помощ за Сърбия, за подпомагане на хилядите бежанци и търсещи убежище, намиращи се в страната“, пише в  съобщението на Комисията.

Новите проекти финансират раздаването на храна в центровете за приемане, защита на най-уязвимите засегнати групи (от населението) в частност по време на предстоящата зима и дейности, свързани с образованието. (Като няма лекари и инженери сега ще плащаме, за да ги има!).

По данни на ЕС, към средата на месец септември в Сърбия са бил регистрирани повече от 4 хил. бежанци.

Решенвието беше взето на фона на визитата в Сърбия на Комисаря по хуманитарна помощ и управление на кризи Христос Стилянидис.

ЕК съобщава още, че от 2015 г. – когато г-жа Меркел покани „всички желаещи“ да се пренесат в Германия – ЕС е предоставил на страната повече от 80 млн. евро за регулирането на въпроси свързани с миграцията, вкл. осигуряване на необходимите услуги за „мигранти“, настаняването им в „мигрантски центрове“, както и „транзитните точки“ – вкл. „гранични и зони за изчакване“.

 Брюксел съвсем не беше толкова „ларж“, когато Сърбия – а и други европейски страни – пострада от наводнения. Много от хората загубили жилищата си при земетресенията в Италия продължават да живеят „на пралатки“, но явно финасите от данъците на европейските данъкоплатци трябва да отиват в друго направление … поне според брюкселската бюрокрация.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас