НОВИНИ

Поне 100 чужденци-членове на „Ислямска Държава“ (ИД) заловени от иракските сили за сигурност ще бъдат съдебно преследвани в Ирак.

Посланикът на Ирак в Белгия, Джауад ал-Члайхауи е коментирал още, че някои от заловените джихадисти вероятно ще бъдат осъдени на смърт за престъпления, извършени, докато са били в редовете на ИД, съобщава „Индипендънт“.

Относно националността на задържаните, Члайхауи е съобщил, че някои от тях са от европейски страни, вкл. Белгия. Сред тях също има лица от Русия, Чечня и Централна Азия.

Той, също така е потвърдил, че около 1 400 човека – членове на семейства на чуждестранни джихадисти, сред които има и деца са държани от иракските власти близо до Мосул, който джихадистите бяха обявили за „иракската столица“ на Халифата си.

1 700 джихадисти и семействата им са се предали в Хауиджа

Управата на Тел Кеф не иска семействата на джихадистите в града си

VIP лагери и отношение за семействата на главорезите

За белгийската RTPF, Члайхауи е съобщил, че Багдад работи с европейските правителства, за да реши какво трябва да се случи с тях, но някои от тях (европейските правителства) не ги искат обратно.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас