НОВИНИ

Полицията в Италия е арестувала по-малкия брат на тунизиеца, който наръга до смърт двете млади французойки в Марсилия на 1 октомври.

Според съобщение на полицията във Ферара (северна Италия), заподозрения Анис Ханачи Анис (25 г.) е арестуван през уикенда по международна заповед издадена от френските власти , обвиняваща го във съпричастност към атака и международен тероризъм.

Според съобщение на АНСА той е заподозрян, че е радиклизирал нападателя, както и че може да е изиграл определена роля в организирането на атаката.

29-годишният тунизиец Ахмед Ханачи, който беше убит при атаката е живял в италианския град Априлия (южно от столицата Рим) от около 2006 г. до 2014 г. Все още не е ясно от колко време брат му е в Италия.

Според някои съобщения има информация, че той е бил в Сирия (като чуждестранен боец), както и че е бил изгонен от Италия в Тунис през 2014 г. след като е пристигнал с кораб.

Вторият брат на предполагаемия терорист към момента е в чужбина и по мнението на тунизийските следователи може в миналото да е бил свързан с екстремистки организации, пише „Ла Република“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас