НОВИНИ

След доста трудни преговори в неделя (8 октомври) между лидерите на двете „сестрински“ партии – ХДС (Ангела Меркел) и ХСС )Хорст Зеехофер), немският канцлер най-после се е съгласила с искането на ХСС да бъде приет „таван“ на приеманите в Германия мигранти (или както основните медии в страната ги величаят – „бежанци“).

Разбира се, отстъпката на Меркел е направена с оглед на запазването на съюза между двете партии и уеднаквяване на позициите им на преговорите с другите партии, с които се очаква да бъде създадена бъдещата управляваща коалиция (Зелените и ЛДП). Разбира се, не е подминат и основния за двете партии – ожесточена борба с партията „Алтернатива за Германия).

Преговорите са проведени при закрити врати и са продължили над 10 часа. В крайна сметка е било решено, ХДС/ХСС да се стремят към установяването на таван на броя на мигрантите, влизащи в страната – до 200 000 на година. Това отговаря на отдавна формулираното от Зеехофер искане, което беше нееднократно изразявано от него, но винаги беше отхвърляно от Меркел. В същото време, то е израз на усилията на Меркел да състави правителство рязкото намаляване на подадените за ХДС/ХСС гласове на последните парламентарни избори.

В неделя, ХСС публикува цял списък от искания към ХДС, по-важните от които са поставянето на „таван“ за идващите в Европа мигранти; обвързване със „здравословен патриотизъм“, а също и признаването, че „консерватизмът отново е секси“.

По информации на немски медии.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас