НОВИНИ

Сега и бившият ръководител на Австрийския федерален офис за защита на конституцията и Борбата срещу тероризма (BVT), предупреждава, че ислямисткият тероризъм представлява най-голямата заплаха за сигурността на европейските държави.

Предупреждениет на Герт Полли, който в момента е съветник по въпросите на сигурността, е отправено по време на мероприятие – „Европа пред лицето на терора“ - на FPÖ („Партия на свободата“) във Виена миналата седмица, на което е участвал и ръководителят на партията Хайнц-Кристиан Щраус.

В частност, като специфична заплаха, Полли е откроил завръщащите се джихадисти. Според официални оценки, около 3 000 са т. нар. „европейски джихадисти“, но според Поли реалните бройки са по-високи.

По думите му, в момента в Австрия има 300 лица класифицирани като „заплаха“.

При сравнение със 700 уязвими лица в Германия това е несъръзмерно висок брой. Поли, също така вижда ясна връзка „с нелегалната миграция и провалената интеграция“. Според него, службите за сигурност не са отговорни за факта, че почти всички от извършилите терористични атаки в Европа са им били известни. Причините са недостътъчните ресурси и компетентност на кадрите и липсата на координация, а също и огромната им натовареност - по думите на Полли, ежедневно се предотвратяват атаки...

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас