НОВИНИ

Шведските въоръжени сили и пожарна се присъединиха към полицията и позволиха служителите им открито да демонстрират религиозен символ като част от униформата.

Дизайнът на новите униформени „мюсюлмански покривала“ (хиджаби) са изработени от Иман Алдебе – която през 2011 г. направи дизайна за забрадките за полицайките, които вече са в експлоатация. След като новата „военна забрадка“ и „пожарникарска забрадка“ минат тестовете, те ще може да бъдат въведени в експлоатация.

Според Алдебе и военните и пожарната са много позитивни за новите забрадки (хиджаби), но въпреки това, за да може мюсюлманското покривало да се използва, първо трябва да премине през определени тестове – напр. да не започне да гори.

Кога точно армията и пожарната ще употребят парите на данъкоплатците, за да оборудват част от служителите си с религиозните (униформени) символи не е ясно, но потребители на социалните мрежи коментират, че тъй като става въпрос за Швеция, вероятно това ще е особено приоритетен (и бързо придвижен) въпрос.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас