НОВИНИ

Около 1 000 джихадисти заловени от пешмергата при битката за Хауиджа

Директоратът по сигурността в район Дибрис (провинция Киркук) е съобщил, че около 1 000 членове на „Ислямска Държава“ (ИД) са били арестувани от началото на операцията за освобождаването на Хауиджа.

Ръководителят на Департамента, майор Али е коментирал за "БасНюз", че задържаните са се криели сред изместените от боевете лица („вътрешни бежанци“) и са признали членство в ИД или поне подпомагане на терористичната организация.

Всички задържани са жители на Хауиджа и те, заедно със семействата им са изпратени в лагери, съобщава още той и допълва, че около 7 000 вътрешно разместени лица („вътрешни бежанци“) са пристигнали в Киркук от Хауиджа.

Хауджа беше последната крепост на джихадистите в северен Ирак и беше обявена за свободна на 5 октомври след около две седмични боеве в района.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас