НОВИНИ

Иракски съд е издал заповеди за арест на членовете на Висшата избирателна и по референдумите комисия на Кюрдския автономен регион в Ирак.

Те са обвинени, че в противоречие с решението на Висшия федерален съд на Ирак, те са ръководили провеждането на референдума за независимост на Кюрдистан.

„Разследващият съд в Русафа (в Багдад – бел.ред.) издаде заповед за арест на председателя и членовете на комисията, които ръководеха референдума в кюрдския регион. Решението беше взето след като Националният съвет за сигурност заведе съдебен иск, с който заявява, че референдумът е в противоречие с решение на Висшия федерален съд “, е съобщил съдия Абдулстар Байрагдар, говорител на Висшия съдебен съвет.

В Понеделник, иракският Национален съвет за сигурност, който е подчинен на премиера Хайдер ал-Абади, е съставил „списък с имена“ на „държавни служители в кюрдския регион“, които се обвиняват в провеждането на референдума и съобщи, че срещу тях ще бъдат предприети съдебни мерки по линия на прокуратурата.

В отговор на въпрос, дали сега ще бъде издадена и заповед за арестуването на президента на Кюрдистан Масуд Барзани, премиерът ал-Абади заяви във вторник, че „някои имена бяха упоменати в тази рамка… в това отношение, ние очакваме правните процедури“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас