НОВИНИ

Британката Сали-Ан Джоунс, известна също и като „Бялата вдовица“ на джихадистката терористична групировка Ислямска държава (ИД) е била убита при удар, нанесен от американски дрон.

Според разпространените в медиите информации, това е станало през юни, на територията на Сирия близо до границата с Ирак. По някои съобщения, заедно с нея е бил убит и 12-годишният й син.

Джоунс (на 48 години) е от Чатам, Кент. През 2013 г. (след като е приела исляма и се е омъжила за джихадиста Джунаид Хюсейн) тя заминава за Сирия заедно с него и сина си.

През 2015 г. Хюсейн, който се е изявявал като компютърен специалист и хакер в „киберджихада“ (бил е лидер на т.нар. хакерска бригада за диги-джихад – от дигитален джихад – бел-ред.) е убит от удар на дрон. След смъртта му, Джоунс заяви в Туитър, че била горда, че той „беше убит от най-големия враг на Аллах“.

Бившата рок- и поп- певица беше известна със своята пропагандна дейност в социалните мрежи, в които тя се изявяваше като вербовчик на млади момичета за участието им в джихада в Сирия в редовете на ИД. Освен това, тя нееднократно е отправяла в социалните мрежи заплахи към християните, вкл. е заявявала, че иска да обезглави западен затворник и да убива християни с „тъп нож“.

Счита се, че успоредно с вербовката на млади момичета и пропагандата чрез интернет, Бялата вдовица е била и лидер на женската секция на батальон Ануар ал-Аулаки на ИД, където се е занимавала с обучението на жени от Европа.

Нейният син (Джо Диксън), кой е известен повече като Джоджо е участвал в (заснети на видео) екзекуции на пленници...

12 10 2017 Sally Jones2

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас