НОВИНИ

Кметът на курортния италиански град Вентимиля е наложил ограничения върху продажбата и употребата на алкохол – заради безчинствата на мигрантите.

Че злоупотребата с алкохол е вредна е отдавна известно. Но, ограниченията на употребата и продажбата на алкохол, наложени от кмета на курортния (до скоро) италиански град Вентимиля са по причини, нямащи нищо общо със здравеопазването.

Вентимиля (беше) туристически град на италианската Ривиера близо до границата с Франция. Но сега, туристическият бизнес запада – туристите, ако въобще ги има, са малко. Причината е една – нелегалните мигранти.

Градът се „прочу“ през последните 1-2 години с това, че се превърна в италиански вариант на френския Кале – сборище на нелегални мигранти, които се опитват (естествено – пак нелегално) да проникнат през добре охраняваната френска граница. От време на време стават сблъсъци с полицията – когато големи групи мигранти тръгнат да „щурмуват“ границата. През останалото време се шляят по улиците на града и околностите му. И така стигаме до проблема с алкохола – някои от тях пият и буйстват, вършат престъпления…

Според докладите на полицията, през последните месеци са станали редица „инциденти“, извършени от „лица“ (както се оказва – мигранти), които са били под въздействието на алкохола.

Кметът на града (от управляващата Демократична партия) Енрико Локулано е предприел „решителни“ мерки. С негова заповед на практика в целия град е ограничена употребата на алкохол – алкохолни напитки не може да бъдат употребявани на обществени места, улици, площади и частна собственост, през която може да се минава. Изключение е направено единствено за места (като барове, ресторанти, развлекателни обекти), но и в повечето от тях се забранява сервирането на алкохол от 02.0 до 06.00 ч. А за да се предотврати употребата на алкохол по домовете, за магазините е въведена и забрана за продажба на алкохолни напитки от 19.30 до 06.00 ч.

Според самия кмет, ограниченията и забраните за целия град са поради факта, че по „религиозни и културни“ съображения, огромната част от мигрантите, не са свикнали да употребяват алкохол. Иначе казано, ислямът забранява на мюсюлманите да употребяват алкохол. Според загрижения за техния морален и религиозен интегритет толерантен кмет – демократ, не е вярно, че мигрантите са пияници и насилници, те просто „не са свикнали да пият“ и дори „минимални количества такива напитки“ ги докарват до опиянение и от тук – до насилия и престъпления. Поради което той налага ограничения и забрани на всички местни жители и посетителите на града.

Остава само, г-н кметът да отговори на простичкия въпрос – защо, след като са толкова религиозни, тези мюсюлмани изобщо употребяват алкохол?

А туристите и туристическия бизнес – Вентимиля може просто да забрави.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас