НОВИНИ

Специализираната организация за култура и образование на ООН, ЮНЕСКО изрази съжаление във връзка с решението на САЩ за напускане на организацията.

„След получаване на официално уведомление от Държавния секретар на САЩ, г-н Рекс Тилерсон, като Генерален Директор на ЮНЕСКО, аз искам да изразя дълбоко съжаление за решението на Съединените Американски Щати да се оттеглят от ЮНЕСКО“, пише в изявление на Генералният директор на организацията, Ирина Бокова.

Тя допълва, че решението на Вашингтон е загуба за мултилатеризма и за семейството на ООН.   

През 2011 г. САЩ отмениха своя съществен принос към бюджета на ЮНЕСКО (около 80 млн долара - почти 1/3 от бюджета на организацията) в знак на протест срещу даването на пълно членство на палестинците. Сегашната поредна стъпка на САЩ е поради воденета от UNESCO антиизраелска политика.

От 1 януари 2018 г. САЩ ще имат статут на наблюдател в организацията.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас