НОВИНИ

Президентът на Египет, Абдал Фатах ел-Сиси издаде декрет за удължаване на извънредното положение в стратата.

За първи път извънредните рестриктивни мерки бяха ъвведени през април – след самоубийствените бомбени атаки срещу църкви в Александрия и Гарбия – и в последствие то беше продължено през юли. Настоящото удължаване е отново с 3 месеца.

Египетскитете медии, цитират съобщение на МЕНА, според което декретът на Ел-Сиси е публикуван в официалния (държавен) вестник  в четвъртък, и според което мерките влизат в сила от 01 ч. в петък.

То също така оторизира армията и полицията да предприемат необходимите процедури за борба с тероризма и защита сигурността на гражданите и обществената собственост в страната.

От 2014 г. има „местни“ извънредни мерки наложени в някои части на Северен Синай като част от борбата с ислямистките групи там.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас