НОВИНИ

Лидерът на „Христян-демократическия съюз“ в Долна Саксония разкритикува предложението на де Мезиер за въвеждане на мюсюлмански празници във Федералната Република.

Бернд Алтусман, който ръководи „Христян-демократическия Съюз“ (на Меркел) в Долна Саксония разкритикува думите на колегата си Томас де Мезиер, който въководи немското МВР за готовността да се обсъжда учредяването на мюсюлмански празници в Германия.

„Празниците имат в Германия дълга традиция, аз не виждам необходимост в тяхната промяна“, казва той в четвъртък в интервю за ДПА, цитиран от ТАСС.

Алтусман допълва, че като цяло смята за „неподобаваща дискусия за религиозни празници по време на предизборни борби“ и допълва, че има в предвид насрочените за 15 октомври регионални избори в Долна Саксония.

В понеделник по време на предизборно мероприятие във Волфенбютел (Долна Саксония), де Мезиер изрази готовност са обсъжда въпроса за учредяването на мюсюлмански празници в Германия.

„Аз съм готов да обсъдя въпроса, да не въведем ли в това число мюсюлманск празник“, казва той и добавя, че това може да бъде направено в определени региони на страната. Ръководителят на ведомството, което трябва да се грижи за сигурността на гражданите на федералната република допълва, че в регионите с преобладаващо католическо население – като Бавария, Баден-Вюртенберг и други – официален празник и съответно неработен ден е „Деня на вси светии“.

„Там, където живеят много мюсюлмани, защо да не помислим за мюсюлмански празник“, допълва той.

Може би преди ръководителя на МВР да мисли за мюсюлмански празници, е добре да помисли за хващането на напр. търсения от полицията 40 г. – 45 г. „мургав“ мъж, облечен със синьо яке с качулка (буквално от съобщението за издирване на подчинените на де Мезиер полицаи), сексуално насилил 11 годишно момиче в Гюстроу.

Мое би не би било зле, също така де Мезиер да предложи на Меркел (той е смятан за един от най-близките й хора в партията) преди да продължат с ухажването на „гостите й“ и доставянето на нови такива в Евора, да променят името на Съюза си, защото думата „христянски“ някак става доста неподходяща, а предвид факта, че де Мезиер и партийните му другири  - поне в по-голямата им част – изповядват христянство различно от ортодоксалното, то ако се възползваме от любимата им „политическа коректност“ това е доста "–фобско" спрямо изповядващите различен вид христянство.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас