НОВИНИ

Комитет на пакистанският сенат отхвърли предложението за ограничаване на браковете с деца, тъй като било срещу Ислямското предписание.

Комитетът по вътрешен контрол и контрол на наркотиците по време на заседанието си (в сряда, 11 октомври) отхвърли законопроекта за „Ограничаване на детските бракове“ – допълнение от 2017 г. – предложено от сенатор Сехар Камран. Пакистанските „законодатели“ са отнесли проектозакона до „Съвет за Ислямска Идеология“ за бъдещо преразглеждане.

По време на заседанието, което се е провело в сградата на Парламента в столицата Исламабад, председателя на Комитета Рехман Малик е коментирал, по отношение на предложения закон, че нито един закон, който е в противоречие с Ислямските заповеди (предписания) няма да бъде одобрен.

„Ние не можем да увеличим възрастта за (сключване) на брак; възрастта, която е позволена в Исляма ще бъде следвана“, коментира той, цитиран от „Пакистан Тодай“.

„Проблемът“ на пакистанските законодатели се заключава в 2 г. – предложението предвижда увеличаване на разрешената възраст за сключване на брак при лицата от женски пол от 16 г. на 18 г.

Пакистанските граждани нямат право да получават документи за шофиране преди 18 г. възраст, както и нямат право да гласуват.

„Млади момичета, на възраст (дори) 10 г. са омъжвани в Пакистан, въпреки че минималната законова възраст за сключване на брак е 16 г. …“ коментира вносителката на законопроекта и допълва, че ако правителството смята, че 16 г. момичета са възрастни „те трябва също да получат свидетелства за правоуправление и да им се позволи да гласуват“.

Официална статистика за „детските бракове“ в Пакистан няма, но за никого не е тайна, че са „доста“. Организацията „Момичета, а не булки“ съобщава (по данни на УНИЦЕФ), че 21% от момичетата в Пакистан сключват брак преди 18 г., а 3% под 15 г.  

Това, което медиите „съобщават“, обаче е далеч по-красноречиво за ситуацията – „5 г. момиче „принудено да сключи брак с 22-годишен мъж в Пакистан““ (27 юли 2017 г., „Индипендънт“).

Колко точно са пакистанските „мигранти“ в Европа никой не знае – още повече, че много от тях крият истинския си произход и се представят за „сирийски бежанци, но по приблизителни оценки на Евростат 168 000 нелегални пакистански мигранти е трябвало да бъдат депортирани от страни от ЕС – в периода 2008 г. – 2014 г. (преди да дойдат „сирийските бежанци“) депортираните са едва 55 750.

В края на ноември 2016 г., европейският комисар по миграцията Димитрис Аврамополус заяви, че десетки хиляди нелегални пакистански мигранти ще бъдат върнати в родината им.

„Пакистанците няма да се класират като политически бежанци. Пакистан е в хода на демократичен процес … Това не е страна, където гражданите са преследвани, и е направен огромен прогрес от властите в Пакистан в направление павиране на демократична перспектива за тяхната страна“, коментира Аврамопулос в Исламабад (ноември 2016 г.).

Но докато европейските политици и служби "не бързат" с депортирането на пакистанците, самите "псевдобежанци" не губят време и прилагат дивашките си педофилски "културни и религиозни ценности" в Европа, при това подбират жертвите си сред европейчетата. За това свидетелстват и съдебни процеси, като този във Великобритания, за който се говори в публикувана още на 6 септември 2017 г. статия в сайта "Breitbart", озаглавена "Изнасилването на бели момичета от пакистанска банда, не било расизъм, казва съдещият ги съдия"... Впрочем, съдията е прав - ислямът и християнството са религии, а не са раси. Но това не отменя отвратителния характер на педофилията, дори когато е "оправдана" от религиозните постулати. По-скоро е обратното.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас