НОВИНИ

Миграционната вълна до такава степен залива Германия, че на много места интегрирането им в немското общество е просто невъзможно и властите са принудени да прибегнат до забрана на заселването им в определени райони.

Правителството на Долна Саксония е забранило заселването на нови мигранти в град Залцгиттер, съобщи вътрешното министерство на провинцията. Според съобщението, те са наложили ограничения на приемането и заселването на мигранти в този град, поради „извънредно високата имиграция“ и „по причини за итерацията“ им, съобщава „Local“.

Залцгиттер е разположен южно от Хановер, съставен е от 31 отделни квартала (малки градчета и села) и има население от около 106 000 души.

„Това е една извънредна мярка, целяща да предотврати социалното и обществено изключване на имигрантите – бежанци“, отбелязват (доста „толерантно!) от министерството.

„Преведено“, това означава, че интегрирането на големи групи от мигранти е невъзможно, ситуацията излиза извън контрол и заплашва да превърне района в „миграционен анклав“, реално откъснат от немската държава. В същото време, това е и признание, че прословутото „Ние ще се справим с това!“ на канцлерът на Германия Ангела Меркел, не отговаря на реалностите и е просто една (само)заблуда.

Че това е така, свидетелства и друга информация, разпространена от немския „Focus Online“. Според нея, още два други града в Долна Саксония – Вилхелмсхафен и Делменхорст също са били силно засегнати от големия брой имигранти и настояват, правителството на провинцията да приложи същата мярка и спрямо тях.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас