НОВИНИ

Терористи от джихадистката групировка Ислямска държава (ИД) все още удържат отделни места в южните части на Мосул – 3 месеца, след като иракското правителство обяви за овладяването им.

Официалната турска Анадолска агенция (АА) цитира подполковник Абдул – Салам ал-Джубури от иракската армия, който в четвъртък (12 октомври) е заявил, че неустановено количество терористи от ИД все още се укриват в горист район по западния бряг на р. Тигър. Той е добавил, те получават храна от близките села. По думите му, някои от терористите, които са били считани за убити в южните части на Мосул са се появили отново и дори са изпращали заплашителни SMS-и на лидери на Племенната мобилизация (сунитска парламентарна сила в Ирак, чиито формирования се бият заедно с иракската армия срещу ИД – бел.ред.), с които са им „обещавали“, че ще им „отмъстят“.

Освен това, Джубури е съобщил на АА, че въздушните удари, нанесени срещу тези новооткрити убежища на терористите, не са се оказали достатъчни и ще е необходима наземна операция срещу тях за да се предотврати възможността, те да се превърнат в изходни бази за атаки.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас