НОВИНИ

В Украйна забраниха операции с руски банкноти, на които има изображения от Крим

Националната Банка на Украйна забрани операции с руски банкноти и монети, на които има изображения на обекти разположени в Крим, съобщава прес-службата на регулатора.

Забраната се отнася за всякакви операции, вкл. обмен на валута.

Банката и „Укропочте“ (националната поща), също така са въвели забрана за приемането и изплащането на преводи с използване на банкноти с изображения от Крим.

Постановлението ще влезе в сила на 17 октомври, а от Банката са заявили, че рестрикциите се въвеждат за „защита суверенитета и териториалната цялост на Украйна и водейки се от украинските закони“.

През октомври в Русия пуснаха в обръщение банкноти с номинал 200 и 2 000 рубли. На банкнотата от 200 рубли (на снимката) са изобразени Паметника на потопените кораби в Севастопол и  Херсон (познат и като Херсонес).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас