НОВИНИ

На пръв поглед – за съжаление - стандартно съобщение за поредното нападение в Германия всъщност е притеснителен сигнал, който би трябвало да включи „червената лампа“. Мигрантите вече изобщо "не се притесняват" да ограбват европейци (особено по-възрастните) в домовете им.

В Есен ( Германия) група от три неизвестни лица е ограбила възрастна двойка в дома им в Спрингхофестфилд в сряда около 16.30 ч. – 17.10 ч.  Според информацията, извършителите са нападнали двойката и са я принудили да им даде ценностите си. 83-годишната жена е пострадала (няколко наранявания в областта на лицето), а 93-годишният й съпруг е успял да нарани обирджиите.

Триото е претърсило цялата къща преди да избяга с плячката.

Сега полицията спешно търси свидетели и извършителите.

Ранените и шокирани жертви са успели дададат следното описание на нападателите: як, набит мъж на около 50 г. Единият от съучастниците му е на около 19 г. – жена. Другата жена е вероятно малко по-млада. И двете са били облечени с тъмни дрехи. И двете жени са с ненатрапчив по скоро елегантен вид. И тримата изглежда са с южно-американски произход. Те имат тъмна коса и говорят с лек акцент.

Проблемът е в „политическата коректност“ на редица европейски полиции, които дори когато търсят извършител на престъпление се придържат към нея. В описанията за издирване най-често използваното е „еди какъв си произход“, а най-подробното и детайлно описание е на дрехите – все едно, че престъпниците са идиоти, които имат само по „един кат дрехи“.

Използването на общи географски понятия за описване на външността на извършителите със сигурност, не е в полза на намирането на очевидци или разпознаването на престъпниците.

14 10 2017 Germany Crime2

Колко европейци могат да кажат кое от лицата на снимката е от южноамерикански произход и кое е от африкански? Вие можете ли да ги определите? 

(Едва ли и повечето европейски полицаи могат…)

За информация - хората в горния ляв ъгъл на снимката са латиноамериканци.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас