НОВИНИ

Военната подкрепа от САЩ е необходима на Полша за отбрана, докато армията й не бъде напълно модернизирана и не достигне численост от 200 хил. войници.

„Докато не завършим моденризацията на нашите въоръжени сили, докато не създадем 200-хилядна армия, както е планирано, след като сме си осигурили поддръжката на Сейма, докато не построим териториална отбрана, за което е нужно още около 2 г., разбира се, такава отбрана на нас ни е крайно необходима“, заяви в петък министъра на отбраната на Полша Антоний Мачеревич в ефира на Полската телевизия, цитиран от ТАСС.

Той също така е опровергал информациите за развръщането в Полша на дивизия от американската армия. В четвъртък официалният представител на руското МО Игор Конашенков заяви, че в Полша де факто е развърната, вече не бригада, а механизирана дивизия на ВС на САЩ, където за 2 ч. може да бъде прехвърлен подготвения личен състав от най-близката американска база в Европа – Рамщайн (ФРГ).

„Това, разбира се, не е вярно. В Полша няма дивизия американски войски“, казва Мачеревич и допълва, че ако се стигне до там, „ние бихме ги приели с разтворени обятия“, тъй като „руската агресия нараства“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас