НОВИНИ

Мароканските власти съобщиха, че са неутрализирали клетка, свързана с „Ислямска Държава“ (ИД), която е била активна в 8 града и е планирала терористични операции.

Според съобщението на мароканското МВР (от събота) са били задържани 11 човека, като сред тях е предполагаемият лидер на клетката, който се е криел в град Фес. На мястото са били намерени огнестрелни оръжия и голямо количество патрони, материали за изработка на „джихадистки пояси“, пирони и електрически жици.

Полицията, също така е намерила химически продукти, които може да се използват за направата на експлозиви и „подозрителна кола“. Според съобщението, един от заподозрените е експерт по експлозиви.

Арестуваните „са планирали опасни терористични операции насочени към чувствителни градове при подбудителството на координатори от „Даеш“ (ИД)“, пише още в съобщенвието, цитирано от „Ройтерс“.

Мароканските власти съобщават още, че от 2002 г. насама са неутрализирали десетки ислямистки (бойни) клетки, като за около 50 от тях се смята, че са свързани с ИД. Или по-точно, ако не си играем с различните мерни единици – за общия брой е използвана думата „dozens“ – поне 50% от ислямистките клетки в Мароко неутрализирани от властите са свързани с ИД.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас