НОВИНИ

Сирия поиска незабавното изтегляне на турските войски, намиращи се на територията на страната.

„Сирия осъжда по най-категоричен начин нахлуването на подразделения на турската армия в провинция Идлиб“, коментира източник от сирийското МВнР в събота за САНА.

„Подчертавайки, че това представлява агресия срещу суверенитета и териториалната цялост на страната и явно нарушение на международното право“, допълва още източникът и коментира, че присъствието им на сирийска територия няма “нищо общо“ с договореностите постигнати от държавите-гаранти по време на последния кръг разговори в Астана и че Турция трябва да се придълржа към положениета от Астана.

Той също така отбелязва, че турските войски навлезли в провинция Идлиб са били „придружени от терористи от „Джабхат ал-Нусра“, което ясно показва, тесните връзки между Анкара и терористични групи – нещо, на което международната общност трябва да обърне повече внимание.

Турски войски влязоха в сирийската провинция Идбил в четвъртък през нощта официално като част от усилията за налагане на т. нар. „зона за деескалация“ договорена между Анкара и Русия и Иран по време на разговорите в Астана по-рано тази година.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас