НОВИНИ

Националният антитерористичен комитет (НАК) на РФ публикува видео материали от задържането и разпита на бойци от „Ислямска Държава“ (ИД), планирали резонансни терористични атаки в Дагестан.

На 13 и 14 октомври, служители на Федералната служба за сигурност (ФСБ) и МВР разбиха терористична клетка, подготвяла атаки в Русия.

„В Москва и Махачкала на 13 и 14 октомври бяха арестувани четирима членове на „спяща клетка на ИД““, съобщава информационният център на НАК, цитиран в руските медии.

Според съобщението и четиримата заадържани са от Дагестан, а в Махачкале са били намерени и два тайника, в които е имало три самоделни взривни устройства.

На единият от записите е запечатан моментът на задържане на джихадисти в автомобил, а вторият е от разпити на задържаните на които те признават за плановете си. В частност един от тях разказва, че е трябвало да отиде в Средна Азия и да се сдобие с оръжие за нападения над сътрудници на правоохранителните органи.

Задържаха джихадисти, готвещи терористични атаки в Русия

Според предишни съобщения на НАК, задържаните са признали, че са имали контакти с емисари на ИД, че са подготвяли резонансни терористични атаки с използване на самоделни взривни устройста и хладно оръжие в Дагестан на места, където има много хора по време на крупни мероприятия, а също и нападения (покушения) над служители на правоохранителните органи и военнослужещи.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас