НОВИНИ

Рейтингът на консервативния блок „Христян-демократически съюз“/“Христян-социален съюз“ (ХДС/ХСС) падна на най-ниското ниво за последните 6 г.

По резултатите от анкета, проведена от института „Emnid“ по поръчка на „Biid am Sonntag“ е паднала с един процентен пункт – спрямо миналата седмица – до 31%.

Подобна популярност на блока, от който беше представена канцлерската кандидатура на Меркел е била отбелязвана за последен път – в ежеседмичните анкети на „Emnid“ – през 2011 г.

Резултатите, публикувани в неделя показват също и спад в популярността на социал-демократите (загуба на един процентен пункт) – за тях са готови да гласуват 21% от респондентите. Свободната демократическа партия събира 11%, а зелените и „Лява партия“ – по 10%.

„Звездата“ от последните парламентарни избори във федералната република - „Алтернатива за Германия“ - има поддръжката на 12%.

В допитването са участвали почти 2 000 граждани на ФРГ, имащи право да гласуват.

Използвана е информация на ТАСС.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас