НОВИНИ

Всеки чужденец без документи, който извърши престъпление в страната ще бъде депортиран, заяви френския президент Емануел Макрон в неделя.

„Ние ще предприемем най-строги мерки, ние ще направим това, което трябва да направим“, казва той в излъчено по телевизията интервю.

Изявлението на Макрон идва две седмици след като тунизиец закла две млади жени на гарата в Марсилия Ахмед Ханачи е бил арестуван в Лион за кражба от магазин два дни преди бруталната атака от 1 октомври, но след ден е бил пуснат на свобода.

Заплахата на френския президент е по-скоро опит за успокояване на обещственото мнене, защото е почти неизпълнимао от практическа гледна точка. Поради една проста причина - в повечето случаи, самоличността на мигрантите без документи не може да бъде доказано удостоверана, което прави изключително трудно те да бъдат депортирани в страната им на произход - просто не е ясно, коя точно е тази страна. Ако под "депортиране" г-н Макрон има в предвид първата страна от ЕС, където даденият мигрант е бил регистриран, то това би било просто прехвърляне на проблема от една страна от ЕС на друга и по-конкретно - в държавите от "първа линия", като Италия, Гърция, България, Румъния, Унгария, Испания...

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас