НОВИНИ

Приетият от Киев, закон „За образованието“ влече вътрешни и външни конфликти, заяви председателят на Държавното събрание на Унгария Ласло Ковер по време на среща с говорителя на съвета на РФ, Валентина Матвиенко.

Той е заявил, също така, че нормативният акт, срещу който вече нееднократно се изказва не само Унгария – но и Русия, Румъния, а „с половин уста“ и ние – е бил една от темите на състоялити се преговори.

„Надявам се, че украинският парламент ще приеме по-разумно решение, защото решението, което те приеха сега, води до вътрешни и външни конфликти“, казва унгарският политик, цитиран от ТАСС. Той също така е изразил надежда, че Украйна се „нуждае не от врагове, а от приятели – особено в съседните страни“.

Ковер е коментирал още, че с колегата си Матвиеноко са обсъждали взаимодействието между двете страни в сферата на икономиката, енергетиката и политиката.

В края на септември в Украйна беше приет закон „За образованието“, който ограничава възможностите за обучение на езиците на националните малцинства.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас