НОВИНИ

Виенската полиция е изпратила официално до немската Служаб за защита на конституцията (немсокто контраразунаване) материалит, свързани с публикувана от немското сатирично списание „Titanic“ снимка на Себастиян Курц, досегашен министър на външните работи на страната и бъдещ премиер на страната.

На снимката, Курц е изобразен със стилизиран прицел на снайпер върху гърдите. Надписът гласи: „Най-накрая това е възможно: Убийте бебето Хитлер!“. В ъгъла на снимката пък има друг надпис – „Пътуване във времето в Австрия“.

 

Тази доста „шегичка“ на немското списание по адрес на лидера на спечелилата парламентарните избори Австрийската народна партия очевидно Курц, който се очаква да стане и бъдещ канцлер на Австрия, не само че е доста „дебелашка“, но и най-малкото е отправена на „неточен адрес“ АНП на Курц не само че не е крайно дясна, а всъщност е центристка партия. Самият той описа победата й на изборите като „Победа на ЕС“.

18 10 2017 Kurz2

„Шегичката“ очевино не се е понравила на австрийците.

Вероятно, няма да им се понрави и опита за „измъкване“ от конфузната ситуация от страна на списанието „Titanic“. „Ние искаме да отбележим, че помествайки тази шега, ние преминахме някои проблематични граници – в Австрия те не се отнасят толкова леко към своето нацистко минало, за разлика от нас поправилите се немци“, коментира неговият главен редактор Тим Волф. Той допълва, че засега, австрийскит власти не са се обръщали към него по създадения казус.

Шегичка или не, но публикацията всъщност отразява неудоволствието на управляващите в Германия, защото Курц е твърд противник на политиката на „отворените граници“ на немския канцлер Ангела Меркел по отношение на миграцията. В Австрия му приписват заслугата за затварянето на т.нар. „Балкански маршрут“, по който нелегалните мигранти минаваха за Германия и скандинавските страни. И съответно списанието „Titanic“ изразява разочарованието от вота на австрийците, което изпитват либералните немски среди.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас