НОВИНИ

Швейцария – все повече лица губят бежанския си статут

В 168 случая, швейцарските власти са отнели бежанския статут, тъй „бежанците“ са си ходили до родните места.

Според „St. Galler Tagblatt“ случаят на „хейт проповедника“ Абу Рамадан – който е „най-известният“ бежанец загубил статута си тази година – е само един от 167 случая с които е ангажиран Държавният секретариат за миграцията (за 2017 г.).

За разлика от еритрейците – които се предполага, че ходят на почивка по родните си места – най-често пътуващите до “опасните си родини“ са иракчаните (33), босненците (25) и виетнамците (16).

Според Секретариата, една от възможните причини за увеличаване на броя на връщащите се , там от където бягат, е увеличеният брой на признатите бежанци („Еврика!“, каква проницателност - бел.ред.). Възможно е властите да са чувствителни и заради дебата по въпроса на неоторицззираните пътувания по родните места, съобщава „20 min.ch“. От септември, Секретариатът е осигурил център, в който властите могат да съобщават за подозрителни случаи.

Дебатът за пътуванията по местата, от къде бягат "намерилите убежище" в Швейцария, се дебатира и в шведския парламент и респективно сред политическите сили. А в Германия, дори канцлерът Ангела Меркел "помоли" (преди изборите), "бежанците" да не си отиват на почивка по страните, от където са дошли...

В крайна сметка, на всички в Европа вече отдавна им е ясно, че преобладаващият брой от дошлите в Европа не са бежанци по смисъла на Конвенцията за бежанците, не са дори и икономически мигранти - дошли да работят в Европа, а по-скоро "търсачи на социални помощи", защото съвсем не случайно, огромната част от тях се отправят именно към европейските държави, където социалните системи са "най-щедри".

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас