НОВИНИ

Почти половината американски граждани смятат, че основните медии публикуват „лъжливи истории“ за президента Донълд Тръмп и неговата администрация.

Според резултати от проучване на „Morning Consult“ за „Политико“, 46% от анкетираните споделят това мнение, докато 37% от тях не смятат публикациите в пресата и телевизията за „измислени“, а 17% нямат мнение.

Доверието и недоверието е ясно разграничено според политическите предпочитания на анкетираните – републиканците са по-склонни да заподозрат журналистите в лъжа (76%), докато демократите по-често вярват на „основните медии“ (65%).

44% от независимите, също смятат, че медиите“ фабрикуват истории“ за Тръм, а 31% са на противното мнение.

Над половината анкетирани (51%) смятат, че президентът не трябва да има правомощия, даващи му право да отнема лиценз на медия, която по думите му публикува невярна информация.

Допитването е проведено в периода 12-16 октомври сред 1 991 граждани на САЩ.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас