НОВИНИ

В едностранен порядък Киев е прекратил действието на още един договор с Русия в сферата на военно-техническото сътрудничество.

Решението за прекратяване на междуправителственото споразумение за съхранение специализацията на предприятия и органи, които участват в производството на продукция с военно предназначение е било прието в сряда от кабинета на министрите.

Споразумението е било подписано на 21 декември 2000 г. и е уреждало съхраняването на производствената и научно-техническа специализация на предприятия, които участват в разработката, производството и изпитанията на въоръжение и военна техника, съобщава ТАСС. То, също така е задължавало предоставянето на услуги с военно предназначение и доставка на необходимите за тях материали, полуфабрикати, комплектовка, научно и спомагателно имущество. Двете страни също са били задължени да не предават на трети страни каквито и да е материали, комплектовка и документация, които са били получени в рамките на споразумението.

През март 2014 г. Украйна практически напълно прекрати сътрудничеството с Русия в сферата на военно-техническото сътрудничедство (ВТС). В средата на юни същата година президента Петро Порошенко напълно забрани сътрудничеството с РФ в тази сфера, а след това бяха прекратени споразумения за ВТС и сътрудничество на предприятия от отбранителната промишленост и за начина на взаимодествие при експорта на товари/продукция с военно предназначение в трети страни.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас