НОВИНИ

Френската полиция е задържала 10 човека, които са заподозрени в подготовка на нападения над местни политици, а също и атака на джамия.

По данни на АФП – която се позовава на източник от правоохранителните органи – заподозрените са на възраст между 17 г. и 25 г. и са били задържани от специализирани част за борба с тероризма в парижкия район Ил де Франс и в южната част на страната.

Агенцията отбелязва, че става въпрос за лица свързани с крайно десните.

Телевизия BFM отбелязва, че както изглежда, те са свързани с 21-годишният французин арестуван през юли за планиране на "серия„терористични атаки“ – той е писал в социалните мрежи, че възнамерява да напада мигранти и радикални ислямисти.

Интересно защо „писанията“ за „рязане на глави“, „избиване на неверниците“ и други подобни в социалните мрежи стават интересни на властите едва след извършването на терористична анатаки и то основно в светлината на „това пропаганда на „Ислямска Държава“ ли е, или не“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас