НОВИНИ

Наистина шок, но не съвсем културен. Ако се чудите защо един съдия би намалил присъдата на изнасилвач – либийски студент в Австралия – който сексуално е насилил 6 жени и 13 годишно момиче, ето го отговорът.

„КУЛТУРЕН ШОК!“. Да, именно това е заявил съдията според когото обвиняемият е „страдал“ от „културен шок“ при пристигането си в Австралия, където той е отишъл да учи.

И когато либиецът е видял начина по който се обличат жените, той „толкова се е разгневил и възбудил, че не е имал друг избор освен да ги нападне".

Дали съзнателно или не, но австралийският съдия практически е повторил една от тезите на лицата, които обичат да покриват жените от главата до петите – жените трябва да бъдат покрити, за да не възбуждат желание у мъжете. Която не е покрита и бъде насилена – си е сама виновна, а ако пък и не е мюсюлманка, то според нормите на религията си е напълно законна "плячка".

Да, но Австралия (поне при последната проверка) „Федерална парламентарна конституционна монархия“, чийто монарх е Елизабет ІІ.

Използваната снимка/графика е от материал озаглавен: "Защо културният шок е добър за вас?".

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас