НОВИНИ

Финландската гранична полиция с подкрепата на ЕВРОПОЛ, исландската полиция, граничната полиция на САЩ и Аегнцията по имиграция и митници на САЩ и звеното за разследване на министерство по вътрешната сигурност на САЩ са разбили организирана престъпна група, обвинена в подпомагане на нелегално влизане на мигранти от южна Европа към Финландия и след това към САЩ.

Групата е съставена от сирийци и иракчани, а влизането в САЩ е ставало през Исландия и Мексико, съобщава още ЕВРОПОЛ.

Финландските власти са арестували четирима членове на бандата и са претърсили четири жилища в Хелзинки, Вантаа и Тампере.

Били са иззети няколко мобилни телефона и устройства за съхранение на данни, както и хиляди евро (в кеш). Парите са били скрити в пластластмасови торби/пликчета и са били намерени при претърсванията на жжилищата.

Операцията е срещу бандата е била проведена на 10 октомври, но за нея беше съобщено на 19. Разследването е било подкрепено – с обмен на информация и анализи - от Европейския ценнтър за трафик на мигранти на ЕВРОПОЛ.

На какво основание сирийците и иракчаните са били във Финландия не се съобщава, но с голям процент на вероятност можем да се досетим.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас