НОВИНИ

ВЦИОМ: Крим като ябълка на раздора – да платим и да се успокоим?

Изказването на чешкия президент Милош Земан, Русия да заплати „компенсация“ за Крим съвсем не е „по вкуса“ на руснаците.

Проучване на Общоруския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ) показва, че едва 6% от анкетираните са „за“ подобно предложение, което се отхвърля от 90% от респондентите.

По-склонни на някакво „обещетение“ са по-младите хора – във възрастовата група 18 г. – 24 г.. Сред тези, които „по-скоро не биха подкрепили“ подобна идея най-много са респондентите на възраст 25 г. – 34 г., а „твърдо несъгласните“ са 35 г. -44 г. и 60 г. и повече (84%) – междинната възрастова група 45 г. – 59 г. е с 82%.

Основният аргумент на несъгласните с „плащане“ е, че „Исторически Крим принадлежи към Русия, това е наша земя“ (50% от всички).

Успоредно с това, повечето анкетирани (69%) смятат, че световното признаване на Крим като руска територия е важно за страната, а 65% от респондентите вярват че това ще стане в близката (една) година/в течение на няколко години.

Проучването е проведено в периода 13-14 октомври 2017 г. В него са участвали 1 200 руски граждани на възраст 18 г. и повече. Статистическата грешка с вероятност 95% не превишава 3.5%.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас