НОВИНИ

Европейската комисия е предложила, за гражданите на страните от Западните Балкани да бъде въведено искане на разрешение за пътуване в зоната на Шенген, независимо от това, че имат безивзов режим.

Европейската комисия е предложила, в бъдеще гражданите на страните от Западните Балкани )Сърбия, Македония, БиХ и Косово) да искат разрешение за пътуване в рамките на шенгенската зона, независимо от това, че те имат споразумения за безвизово пътуване в страните от нея, съобщава агенция ANSA, позовавайки се на сръбски медии.

Според новия режим, искането на такова разрешение ще става по електронен път, като отговорът ще бъде даван (също по електронен път) в рамките на 72 часа. Целта на режима е, на гражданите на страните от Западните Балкани, за които по някаква причина се счита, че представляват заплаха за сигурността на страните от ЕС да бъде отказан достъп до шенгенската зона.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас