НОВИНИ

Сръбският президент, Александър Вучич заяви, че шестте изтребителя МиГ-29, получени от Русия ще бъдат модернизирани в течение на няколко месеца.

„Пълната модернизация ще бъде извършена в близките няколко месеца“, казва той в отговор на въпрос за срока на въвеждане на машините в експлоатация от ВВС, цитиран от ТАСС.

Вучич е отбелязъл, че самолетите и сега „са в отлично летателно състояние“, а сроковете на първите полети с тях ще бъдат казани от сръбските ВВС.

Той е коментирал още, че конкретните срокове на модернизацията зависят „от нас“, както и че става въпрос за избора на конкретни радарни системи и друго оборудване.

В петък на военното летище „Батайница“ близо до Белград се проведе военен преглед „Свобода  2017“ във връзка с 73-тата годишнина от освобождението на Белград във Втората световна война, която се отбелязва на 20 октомври.

„В август, когато вие бяхте в Москва, аз обещах, че за този празник самолетите ще бъдат в Белград“, казва руският министърн а отбраната Сергей Шойгу в петък при срещата си с Вучич.

Шойгу допълва, че е уверен, че изтребителите „ще послужат за надежден щит и гарант на независимостта и сигурността на Сърбия“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас