НОВИНИ

Турският президент, Реджеп Таийп Ердоган призова страните от „Ислямската осмица“ (D-8) да търгуват помежду си в национални валути за увеличаване на нивото на товарооборота.

„Наша цел трябва да стане увеличаването нивото на търговския оборот от 100 млрд. щатски долара до 500 млрд.“, подчертава Ердоган на церемонията по откриване на срещата на високо ниво на групата в Истанбул, цитиран от ТАСС.

„За това, ние сме длъжни да преминем на разплащания в национални валути. Няма никаква необходимост да подлагаме нашите икономики на натиск от страна на долара и евро-то“, допълва още той.

В Истанбул се провежда 9-тата среща на високо ниво на учредената през 1997 г.  „Ислямскака осмица“, в която влизат Бангладеш, Египет, Индонезия, Иран, Малайзия, Нигерия, Пакистан и Турция. Темата на настоящата среща е „Разширяване на възможностите чрез сътрудничество“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас