НОВИНИ

Хиляди демостранти срещу дебюта на „Алтернатива за Германия“ в Парламента

Със слогани като „Спрете AfD“, „Моят глас срещу подстрекателството“ и „Моето сърце бие за за разнообразието“, хиляди демонстрати се събраха в Берлин в неделя, за да протестират срещу де факто изборните резулнати и в частност срещу дебюта в парламента на „Алтернатива за Германия4 (AfD), която получи 12.6% от вота и стана третата политическа сила в страната.

Партията обикновено е определяна – от „водещите медии и политици“ – като анти-ислямска и анти-мигрантска, а влизането й в Парламента безспорно разтресе комфорта на управялавщите във федералната република и най-вече на „Меркел & Co“.

Движението „Кампакт“ призова германците да се включат в протеста в неделя, за да „откраднат шоуто от AfD“.

„Когато AfD седне в Бундестага за първи път на 24 октомври, трябва да знае, че нашият парламент не е сцена за расизъм, дискриминация и фалшифициране на историята!“, казва Камракт.

Учителка, присъединила се към протеста обяснява, че вече е твърде късно да се спре AfD от влизане в парламента и те не могат да направят „друго освен да демонстрират, за да кажат, че има много хора, които не са гласували за AfD“. Направо похвален извод за преподавател – AfD е едва трета политическа сила, т.е. не много, а „доста много“ не са гласували за нея.

Друг участник в протеста – 25 годишен студент – обяснява, че е на демонстрацията, за да „призове парламентарните партии за протестират в парламента срещу AfD“.

Но преди всичко, хората които са били там според него- без значение какви са – „трябва да се борят срещу расизма“.

Интересно къде са тези борци за права и свободи, когато защитаваните от тях лица открито обиждат, заплашват и насилват „белите жени“ (терминът е от криминано дело използван пред съда от обвиняемия). А, „белите“ са раса и когато е употребено от „не-бял“ си е парекселанс „расизъм“, докато противопоставянето на безконтролната миграция  - освен ако вече „политически коректните“ не са решили, че мигрант е раса – няма нищо общо с расизма. Същото се отнася и за религиозната принадлежност, освен ако не приеме разбирането за т. нар. „Ума“.

Участниците в протеста поне могат да се поздравят с привличането на вниманието в медиите в страните, от където идват „гостите на канцлерката им“ – те доста надлежно са отразили „биещите им за разнообразието сърца“.

Използвана е информация на „Локал“ и близкоизточни медии.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас