НОВИНИ

Гражданин на РФ с инициали М. И. е бил задържан в Босна и Херцеговина по подозрения за връзки с тероризъм.

Арестът е станал в неделя и той е настанен в миграционен център в очакване на депортиране, съобкава Агенция CPHA.

Според съобщението, решението за депортиране е прието, както и забрана за влизане в БиХ за срок от 5 години.

Според експерта по тероризъм Джевад Галяшевич, който е цитиран от медиите, лицето е задържано в Босна вчече за втори път.

Според дуумите на Галяшевич, 44-годишният Могомед Исхаков от Дагестан е бил задържан по заповед на Интерпол – издадена от РФ – още през април т. г. на летище Сараево и от тогава предаването му на Русия се отлага.

„Повторно го е арестувала граничната полиция на БиХ в Биелин при опит за бягство, което е станало поради пропуск на службата по въпросите на чужденците в БиХ“, коментира още той, цитиран от РИА „Новости“.

Експертът, коментира още, че по негова информация задържаният е пристигнал в страната през април от зона на бойни действия в Сирия и се е опитвал да остане в БиХ по „съображения за сигурност“.

По-рано службата по въпросите на чужденците на БиХ съобщи за задържане, без да даде името на задържаното лице, но информирайки, че то представлява заплаха за националната сигурност на БиХ.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас