НОВИНИ

Министъра на вътрешните работи на Италия, Анджелино Алфано смята, че ситуацията около мигрантите в страната е „един успешен експеримент“.

В кулоарите на представянето на културната програма „Италия, култури, Средиземноморието“, говорейки за имиграцията бившият вътрешен министър на страната заявява, че „ние се нуждаем от толерантност и диалог“.

„Като страна, Италия представлява един успешен експеримент и ние искаме да продължим да го представляваме, успех който свързва сигурността със солидарността“, заявява той, цитиран от АНСА.

„Ние, посрещнахме и спасихме стотици хиляди човешки живота и в глобален контекст в който нулев риск не съществува, ние сме сигурна страна, където престъпленията спаднаха през последните години“, коментира още той.

(Данните са алармиращи. Изнасилвания - 40% от насилието е извършено от мигранти (които са едва 8% от населението, 1 септември 2017 г.)

„Всичко това представлява възможността от свързване (единство) между солидарността и сигурността, ние направихме това единство и сега ние го защитаваме“, заявява той.

До колко италианците биха се съгласили с подобни твърдения е спорна тема, на която те имат прерогатива да отговорят.

От по-обща европейска точка обаче, фактите съвсем не са в полза на г-н Алфано. За никого не е тайна, че няколко от джихадистите осъществили едни от най-мащабните и брутални атаки в европейски страни са „минали през Италия“ – някой само минали, други и попрестояли (живели) там.

Нищо особено в Италия – само за една нощ бежанец пребил и ограбил няколко човека, накрая изнасилил жена

Културното обогатяване на Европа: 80 000 обрязани момичета и жени в Италия

Изнасилванията от мигранти – групови и единични, станаха ежедневие в Италия

Маларията идва в Италия (и ЕС) с мигрантите, колкото и да го отричат някои

Другият резонен въпрос, който пораждат думите му е след като ситуацията в страната е „успех“, тогава защо италианските власит „реват на умряло“ другите европейскистрани да бъдат принудени да взимат от „италианските мигранти“ за презаселване – след като всичко е „цветя и рози“, защо да го разваляме, нали?!?

Мигранти се бият с италиански военни в центъра на Неапол

"Наритваното" лице е контрольор

“Ти жената – млъкни!“

Или с други думи, ако на г-н Алфано това му харесва и му се струва сигурно, други може да не са на това мнение…

А, това е „сигурността“ в Италия, по времето когато г-н Алфано е министър на вътрешните работи.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас