НОВИНИ

Съд в Анкара е издал доживотни присъди за 13 военни, участвали в атака на сградата на спътниковия оператор „Turksat“ по време на опита за преврат през юли миналата година.

На военнослужещите са били предявени обвиненияя в опит за насилствена промяна на конституционния строй и съпричастност към смърта на двама сътрудници на „Turksat“ по време на атаката, съобщава телевизия NTV в понеделник.

Пред съда са били изправени общо 17 човека, като четирима от тях са цивилни – присъдите на военните са произнесени, докато случаите на останалите обвиняеми са в отделно производство, тъй като те се издирват.

След опита за преврат на 15 юли 2016 г. в страната са арестувани повече от 50 000 човека по обвинения в тероризъм. Само за миналата седмица по такива обвинения, турските власти са арестували 859 човека, според изявление на министъра на вътрешните работи.

Повечето арестувани (643) са заподозрени във връзки с предполагаемата мрежа на намиращия се в САЩ турски проповедник Феятолах Гюлен, койтоАнкара обвинява за опита за преврат.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас