НОВИНИ

Обявената за изчезнала е открита в Турция с бебе

14-годишно момиче от Укел (община на Брюксел), което е в неизвестност от миналия май е било намерено в Турция заедно с бебето й, което е на около 10 дена.

Съобщението за откриването й е направено от обществената RTBF и е било потвърдено от правните власти в белгийската столица.

Момичето, вече се е върнало в Белгия и сега е изправено пред обвинения в „терористична дейност“.

На 24 май т. г. тя е тръгнала за училище, след което практически е изчезнала без следа. В периода на изчезването й е имало съмнения, че може да е отишла в Сирия и детективите са се притеснявали, че тя може да е възприела ектстемистки идеи, съобщава „Deredactie“. По-голямата й сестра се е била присъединила към „Ислямска Държава“ (ИД) преди това - не като "джихадистка булка", а е участвала в бойни действия в Сирия. В последствие, тя се е върнала в Белгия, където е била арестувана.

Според съобщения в медиите (от периода на изчезването й), тя е напуснала Белгия с радикализиран мъж, който е носел електронна гривна за наблюдение. Според, някои от информациите, "Фирдаус С.", е напуснала Белгия вече бременна и е родила в Турция, където е била арестувана на 10 октомври. Мъжът има 3-годишна дъщеря, но към момента информация за тях няма. Той е взел детето без знанието на майка му и сега е издирван в Белгия за родителско отвличане, съобщава RTBF.

След пристигането в Белгия, 14-годишната първо е отведена в болница за преглед, според който тя е в добро здраве, а бебето е добре.

Няма яснота, какво точно е правила в периода на „изчезването й“, но властите ще я разпитат при първа възможност, съобщават още белгийските медии. Тя временно е настанена в център за задържане на непълнолетни лица, а бебето й ще остане в болница, докато не се намери по-дълготрайно решение за местопребиваването им.

.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас