НОВИНИ

Мароканските власти са арестували 6 човека, заподозрени в „терористични планове“ на екстремистка клетка, за която се предполага, че е свързана с „Ислямска Държава“ (ИД).

Министерство на вътрешните работи е коментирал в понеделник, че заподозрените са задържани в мароканската столица Рабат и други два града. Според съобщението на министерството,  цитирано от АП предполага се, че задържаните са свързани с екстремистка клетка, която е била разбита по-рано този месец. 11 членове на клетката са били арестувани тогава във Фес – популярна туристическа дестинация – и в Хургава, за който се предполага, че е родния град на лидера й.

От предполагаемата клетка са били иззети огнестрелно оръжие и различни типове амуниции, джихадистки пояси (без взривове), сълзотворен газ, телекомуникационни устройства, ножове, химикали, които може да се използват за направа на експлозиви и други.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас