НОВИНИ

Министрите на външните работи на Гърция и Турция са се срещнали в Анкара, заради съобщеното нарастване в броя на „мигрантите“ нелегално влизащи в Гърция от Турция.

Разговорите между Никос Костциас и Мевлют Чавушоглу във вторник са били свързани и с решението на гръцкия съд да не екстрадира 8 турски офицери, които са обвинени от Анкара в съпричастност към опита за преврат от миналата година. Решението предизвика (очаквано) силен протест от страна на Акара.

Според данни на ООН през месец септември има увеличаване на „мигрантите“, пристигащи от Турция. През миналият месец е регистрирано рекордно високо ниво – от март 2016 г., когато беше сключено споразумението между ЕС и Турция за ограничаване потока на мигрант.

Странно „съвпадение“, е че именно през август и септември „Ислямска Държава“ беше доста „здраво натупана“ в Ирак и Сирия.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас