НОВИНИ

За първата половина на тази година Великобритания е експортирала в Кралство Саудитска Арабия въоръжение на стойтост 1.1 млрд. паунда (около 1.45 млрд. щатски долара).

Данните бяха съобщение от британския „Гардиън“, който се позовава на информация от министерството на международната търговия на Обединеното Кралство. В периода януари-март Лондон е продал на Рияд оръжия и военна техника за 280 млн. паунда (369 млн. долара), а между април и юни сумата е почти утроена – 836 млн. паунда (1.1 млрд. долара).

Заместник-лидерът на британските либерали Джо Суинсон призова британските власти незабавно да прекратят продажбата на оръжие, което се използва от Саудитскато кралство в операцията в Йемен.

„Няма никакви основания за Обединеното Кралство да продължава да продава въоръжение за милиарди фунтове, докато те продължават своята операция в Йемен. Ние сме задължени незабавно да преустановим продажбата на оръжие за Саудитска Арабия“, заяви тя.

По данни на ООН от март 2015 г. до март 2017 г. в Йемен са били убити 16 200 човека, като от тях 10 000 са цивилни – повече от 2.4 хил. деца и около 2 хил. жени.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас