НОВИНИ

Разпространените през седмицата официални статистически данни показват (и доказват), че подмяната на населението в Европа е в пълен ход, като най-забележима е тя в суеверните части на континента.

Според публикация на Statistics Norway, 27% от новородените бебета в Норвегия имат поне по един родител – имигрант. В същото време, новородените, при които и двамата родители са имигранти са 20%. Нарастването е значително, като се има в предвид, че през 2008 г. новородените деца с родители имигранти са били едва 11%, а през последното десетилетие на миналия век те са били 1-2%.

Сред родителите – имигранти преобладават тези от Сомалия, Афганистан и Ирак.

В предвид на факта, че коефициентът на раждаемост при жителите на Норвегия с африкански корени е 2.82, а при коренното скандинавско население е 1.5, то подмяната на населението в страната може да се счита за неизбежна.

Именно с нарастването на имиграцията в страната се обяснява и устойчивият прираст на населението на Норвегия. През 1974 г. то е било 3.9 млн, а сега е 5.2 млн човека.

Ако тази тенденция се запази – продължаващо нахлуване на мигранти от страни от Азия и Африка, привлечени от добрата социална система на страната, без да се предприемат мерки за насърчаването на раждаемостта при норвежците, само след няколко десетилетия те ще се окажат малцинство в собствената им страна.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас