НОВИНИ

Поредният инцидент с мигранти на о. Сардиния е от края на миналата седмица – в събота при масов бой между мигранти и местни жители бяха ранени няколко човека, а силите за сигурност задържаха двама местни младежи (на по 26 години) и двама мигранти – от Гамбия (18 годишен) и от Бряг на слоновата кост (на 19 години).

Боят е станало около обяд в квартал Санта Мария ди Пиза на град Сассари. В него са участвали около 20 местни младежи и около 30 обитатели на намиращия се там център за настаняване на мигранти. В действие са били пуснати железни прътове, тояги и бутилки.
По-късно през нощта, срещу центъра са били хвърлени коктейли Молотов, но очевидно целта е била по-скоро сплашване, защото единствените щети са по оградата, която е била зацапана при горенето на запалителната смес.

Според изявление на кмета на града Никола Санна, броят на настанените в града мигранти е по-голям, отколкото градът може да поеме и е необходима натоварването да бъде пропорционално поето от общините.

Това е само поредният епизод от сагата с нарастващите противоречия между местните жители и мигрантите. Само през последните месеци в Дограли беше взривена бомба пред вила, в която бяха настанени мигранти, в Сассари беше опожарено оборудването на вила, предвидена за настаняване на мигранти, запален бе камион със стока за мобилна търговия на мигрант…

По информации на „Сардиния пост“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас